Ruim 2.000 webshops gebruiken het verzendplatform VanavondBezorgd [tegenwoordig Shiplee] voor Same Day Delivery en internationaal verzenden.

  • VanavondBezorgd werd mid 2020 door Red je Pakketje gelanceerd
  • Het aantal pakket afgiftepunten steeg in een maand tijd van 100 naar 250
  • Dankzij VanavondBezorgd kunnen ook de kleinste webshops ‘tot 23:59 uur besteld = morgen in huis’ aanbieden
  • Red je Pakketje streeft ernaar dit jaar 500 afgiftepunten te hebben geopend

Verzendplatform VanavondBezorgd heeft zijn tweehonderdvijftigste drop-off locatie geopend. De mijlpaal is behaald met de opening van een ‘drop-off point’ in Haarlem. Webshops kunnen op elk van deze tweehonderdvijftig locaties hun pakketjes afgeven, waarna ze nog dezelfde dag worden bezorgd in Nederland.

CEO Sam Rohn: “In het begin van de coronapandemie lanceerden wij VanavondBezorgd om kleinere webshops te helpen met het verbeteren van hun service. Een jaar later wordt ons platform gebruikt door veel winkeliers die voor corona nog niet bezorgden en door al bestaande webshops die sneller willen leveren. Wij zijn trots dat wij inmiddels meer dan 2.000 bedrijven kunnen helpen in deze snelgroeiende maar competitieve markt.”

Afleveren bij drop-off points

Dankzij drop-off points dalen de bezorgkosten voor kleinere webshops. Webshops leveren hun pakketten zelf af bij een locatie in de buurt, waardoor de voorrijkosten, of zogeheten “pick-up” kosten vervallen. Pakketbezorger Red je Pakketje haalt de zendingen bij deze afgiftepunten op en bezorgt ze nog dezelfde dag bij de consument. Internationale pakketten worden bezorgd via een partnernetwerk in 28 landen. 

Belang van snelle bezorging

De grootste webshops van Nederland bieden sinds een paar jaar Next Day Evening en Same Day delivery aan. Met deze snelle bezorgservice verhogen zij hun conversie. Dankzij de drop-off points van VanavondBezorgd kunnen kleinere webshops met hun servicepropositie opboksen tegen de grote webshops, waaronder ‘tot 23:59 uur besteld = morgen in huis’. Bovendien kunnen zij bestellingen van de vorige avond in de ochtend nog inpakken.