Elke webshop verstuurt voortaan met gemak internationaal pakketten via het drop-off netwerk van VanavondBezorgd

Alle webshops in Nederland kunnen vanaf vandaag internationaal pakketten versturen via VanavondBezorgd. Het maakt niet uit hoeveel pakketten een webshop verstuurt. Dankzij het drop-off netwerk van moederbedrijf Red je Pakketje is het altijd aantrekkelijk om internationaal te versturen, zelfs vanaf één pakket per jaar.

Alle zendingen via één platform

Het internationaal verzenden van pakketten gaat via het logistieke platform VanavondBezorgd. Élke webshop kan hiervan gebruikmaken, ongeacht de omvang. Internationaal versturen werkt voor webshops op dezelfde manier als Next Day en Same Day pakketten versturen in Nederland. Zo krijgen webshops dankzij één portaal voor alle soorten zendingen het hoogst mogelijke gemak. De webshops melden bestellingen op dezelfde manier aan en leveren hun pakketten af bij hetzelfde drop-off point in hun buurt. Red je Pakketje haalt daarna de pakketten op en brengt ze naar hun bestemming.

Waarom internationaal versturen

In Nederland handelsland zijn ruim 80.000 webshops. Dankzij Facebook, Instagram en Amazon hebben zij online een bijna oneindig potentieel bereik. De volgende stap is de bereikte mensen omzetten in klanten. Voor al die webshops is dat vanaf nu makkelijker dan ooit.

CEO Sam Rohn: “De wereld is door internet verbonden. Elke Belg, Spanjaard of Rus kan meekijken naar een kattenfilmpje uit Arnhem. Maar als die katteneigenaar zijn eigen kattenspeeltjes naar zulke landen wil verzenden, blijkt dat een hoop gedoe. VanavondBezorgd neemt die drempel weg en zorgt voor gemak.”

De beste service

Sinds zijn oprichting in 2015 is het doel van Red je Pakketje om de pakketbezorging in Nederland te verbeteren. Vijf jaar later is Red je Pakketje marktleider in Same Day Delivery en werkt de pakketbezorger voor meer dan 200 webshops. De markt van internationale verzendingen is de volgende stap.

CEO Sam Rohn: “Het zal in het begin vooral een kwestie zijn van voorlichting, testen en proberen, maar op de langere termijn zou dit weleens onze grootste knaller kunnen worden. Webshops kunnen via VanavondBezorgd veel meer mensen bereiken, en daarvan profiteert ook de consument.”

Meer weten over onze ambities rond internationaal verzenden? Op Ecommerce News kun je een interview lezen over deze volgende groeistap.