De pakketbezorger gaat de weg op met de eerste veertig elektrische bussen

Red je Pakketje heeft de eerste veertig elektrische bussen in gebruik genomen in de regio Midden-Nederland. Het bedrijf bevestigt daarmee zijn status als de duurzame voorloper onder de pakketbezorgers.

De eerste mijlpaal bereikt

Eind 2020 maakte Red je Pakketje bekend dat het bedrijf een groene financiering van € 12,5 miljoen had binnengehaald. Met het geld investeert Red je Pakketje in een duurzaam bezorgnetwerk, waarmee het bedrijf nog dit jaar uitstootvrij pakketten gaat bezorgen in het grootste deel van Nederland.

Direct na het binnenhalen van de investering plaatste Red je Pakketje een order voor meer dan tweehonderd elektrische bussen. Inmiddels rijden de eerste veertig bussen op de weg.

red je pakketje nissans aan laadpalen

Samenwerking met Vattenfall

Trots is COO Van Driel op de bijbehorende samenwerking met Vattenfall. “Duurzaamheid is bij uitstek een gebied waarop je de handen ineen moet slaan. Daarom zijn we blij dat Vattenfall volop investeert in laadpleinen bij onze distributiecentra.”

Inmiddels heeft Vattenfall het laadplein van het Utrechtse distributiecentrum opgeleverd. Later dit jaar volgt het distributiecentrum in Amsterdam, waarna Red je Pakketje elektrisch bezorgt in zowel Noord-Holland, Zuid-Holland als Midden-Nederland.

Ook verkeersveiligheid verbeteren

Met de elektrische busjes zorgt Red je Pakketje ook voor veiligere wijken. Tijs van Driel: “We verbeteren constant op alle niveaus de service voor de consument, en daarom voorzien we alle voertuigen van telematica. Samen met de chauffeurs kunnen we zo heel gericht de feedback doornemen voor betere rijveiligheid. Deze extra functionaliteit in de busjes is iets om trots op te zijn.”