• De nieuwe locatie is goed voor 300 banen
  • Technologie speelt een belangrijke rol bij uitbreiding elektrisch bezorgnetwerk

Red je Pakketje opent een nieuw distributiecentrum in Rijen. Vanaf 2 augustus neemt Red je Pakketje de locatie in gebruik. Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten trad bij de zoektocht naar een nieuw distributiecentrum op als adviseur.

COO Tijs van Driel: “Rijen is voor ons een fantastische uitvalsbasis voor pakketbezorging in Zuid-Nederland. Dankzij dit achtste distributiecentrum verkleinen we de reisafstand tussen webshops, distributiecentra en klanten – en dat is natuurlijk goed voor het terugdringen van CO2-uitstoot. Zo zetten we een nieuwe stap in onze duurzame missie.”

Elektrificatie en 120 nieuwe banen

Het nieuwe distributiecentrum wordt direct ingericht voor elektrische bezorging. In samenwerking met Vattenfall wordt gekeken naar extra mogelijkheden voor elektrificatie en groene energieopwekking. Het pand in Rijen is 4200 m2 en er gaan 300 mensen werken. 

CTO Arjan van den Bos: “Onze computersimulaties wezen Rijen aan als de beste locatie voor duurzame groei in Zuid-Nederland. We zijn nu beter gepositioneerd voor elektrische bezorging in Zuid-Nederland.”

Overname door Instabox

De groei van Red je Pakketje versnelt dit jaar door de overname door het Zweedse Instabox. Ook Instabox is een next-gen techbedrijf dat actief is in de pakketbezorging.

Red je Pakketje CEO Sam Rohn: “Red je Pakketje behoort al een paar jaar op rij tot de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Sinds de overname en samenwerking met Instabox ligt de lat nog hoger. We willen dit bereiken door versneld te verduurzamen en de kwaliteit van onze dienst nog verder te verbeteren.”