Om aanhoudende groei bij te benen opent Red je Pakketje een distributiecentrum in Arnhem.

Red je Pakketje opent een nieuw distributiecentrum. Deze zesde locatie van de pakketbezorger komt in Arnhem. Met de opening van deze logistieke HUB creëert Red je Pakketje 70 banen in de Gelderse hoofdstad. Andere distributiecentra staan in Amsterdam Dordrecht, Eindhoven, Utrecht en Zwolle.

COO Tijs van Driel: “Het openen van een distributiecentrum in Arnhem is voor Red je Pakketje een bijzonder moment. Wij zijn een Arnhems bedrijf en ons hoofdkantoor is hier ook gevestigd. Het is prachtig dat we hier gaan zorgen voor nieuwe, groene banen.”

Simulaties voor locatiebepaling

Red je Pakketje is de grootste Same Day Delivery aanbieder in Nederland en wil ook leidend zijn in duurzaamheid. Daarom heeft het bedrijf de ambitieuze ambitie om eind 2021 al in driekwart van Nederland volledig CO2-vrij te bezorgen.

CTO Arjan van den Bos: “Als technologiebedrijf in de logistieke sector werken wij met computersimulaties voor het bepalen van nieuwe locaties. Uit die simulaties blijkt dat we de meeste groene kilometers kunnen maken met een nieuw distributiecentrum in Arnhem. Het aantal webshops in deze omgeving groeit fors en bestaande klanten versturen ook steeds meer. Dankzij dit distributiecentrum maakt Red je Pakketje een reuzensprong voor het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen.”

Elektrische bussen

Eind 2020 kreeg Red je Pakketje een financiering van € 12,5 miljoen om zijn wagenpark te elektrificeren. Daarmee zijn 210 elektrische bezorgbussen aangeschaft, waarvan de eerste 40 bussen onlangs in gebruik zijn genomen. De komende jaren volgen tot 300 extra EV-voertuigen, waarmee RJP zijn pakketjes volledig CO2-vrij gaat bezorgen.