Red je Pakketje, de voorganger van Instabox

Red je Pakketje werd in in 2016 opgericht door drie twintigers: Tijs van Driel, Kay en Sam Rohn. Net als de rest van Nederland bestelden zij regelmatig en met plezier online, maar zij ergerden zich ook aan de werkwijze van ouderwetse vervoerders. Die frustratie leidde tot inspiratie. Zo zag Red je Pakketje in 2015 het levenslicht.

Red je Pakketje groeide en groeide. Omdat webshops en consumenten duidelijk de kwaliteit van de pakketbezorging waardeerden en waarderen. In 2021 komt het bedrijf in een nog snellere stroomversnelling door de overname door het Zweedse bedrijf Instabox. Sinds 1 februari 2022 heet Red je Pakketje ook Instabox, gericht op alle webshops en consumenten in de Benelux. Instabox is nu de marktleider in Same Day Delivery in Nederland en heeft ook grote ambities in België en Luxemburg.

De voordelen voor webshops bij Instabox

De consument staat bij Instabox op één. Dat is bepalend voor alle beslissingen die we nemen. Dankzij onze grotere omvang maken we meer positieve impact op mens en milieu. Wij betalen onze chauffeurs niet per gehaast pakket, maar netjes per uur. Ook bezorgen wij zoveel mogelijk pakketten elektrisch en we bezorgen álle pakketten fossielvrij. Onze geringe CO2-uitstoot compenseren we voor 110%. 

We combineren twee specialismen: thuisleveringen en bezorging in pakketkluizen. In Zweden, Denemarken en Noorwegen komen de bezorgers niet naar je voordeur, maar naar centrale punten in je wijk. Het grote voordeel voor de consument is dat hij of zij niet meer thuis hoeft te zijn. Met kluisleveringen besparen we samen ook nog miljoenen gereden kilometers.

De bezorging bij pakketkluizen is bovendien bijzonder voorspelbaar en planbaar. Consumenten krijgen daardoor een aflevertijdvak van 5 minuten.

Een derde nieuwe feature is pakketten retourneren via een pakketkluis. Voor de consument betekent dat meer gemak. Tegelijkertijd krijgt jouw webshop retour gestuurde artikelen nog sneller terug.

We bezorgen pakketten Same Day en Next Day met een glimlach bij de consument thuis (en we zullen zélfs aardig zijn tegen de kluizen). Ook onze klantenservice blijft flexibel en attent.

Instabox bus op weg