Red je Pakketje eerste bezorgdienst die coronasneltests gaat bezorgen

Red je Pakketje en Thuisapotheek slaan de handen virtueel ineen om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen. Deze samenwerking is uniek, omdat Thuisapotheek de eerste online gecertificeerde apotheek is waar Nederlanders goedgekeurde coronasneltests van Roche online kunnen bestellen.

red je pakketje coronasneltest

Eerste coronasneltest bezorgd bij een consument

Vanavond wordt de eerste coronasneltest bezorgd bij een consument in Nederland. Waar demissionair minister Hugo de Jonge gisteren nog naar een winkel moest om een coronasneltest aan te schaffen, kan hij deze vanaf vandaag eenvoudig online bestellen.

Keuze voor Same Day Delivery

Door de keuze van Thuisapotheek om zijn bestellingen met Same Day Delivery door Red je Pakketje te laten leveren, kunnen consumenten een dag thuisquarantaine besparen. Bestellen consumenten hun sneltests vóór 13:00 uur ‘s, dan worden ze nog dezelfde avond bezorgd.

Vanaf € 6,50 per stuk

De coronasneltests zijn te bestellen vanaf € 6,50 per stuk bij een zelftestpakket van 25 stuks. Er zijn ook zelftest pakketten beschikbaar met vijf tests en één test, deze sneltests kosten respectievelijk € 7,25 en € 8,50 per stuk.

Ook voor bedrijven

Thuisapotheek heeft als groothandel een ruime voorraad van coronasneltests en levert ook aan bedrijven. Het ministerie van VWS stimuleert het preventief testen op het coronavirus door bedrijven. Per preventieve test ontvangen bedrijven een tegemoetkoming van 20 euro. De tegemoetkoming geldt alleen voor werknemers die hun werk niet thuis kunnen verrichten.

Preventief testen op de werkvloer kan vroegtijdig besmettingen helpen opsporen en uitbraaksituaties voorkomen. Bovendien kunnen bedrijven hun medewerkers een veiligere werkomgeving bieden door preventief te testen. Het ministerie adviseert werkgevers om de testen twee keer per week uit te voeren.

Bijdragen aan brede duurzaamheid

Met de snelle samenwerking met Thuisapotheek wil Red je Pakketje bijdragen aan een gezondere, duurzame samenleving (SDG 3). Eerder dit jaar zette Red je Pakketje met 40 elektrische bussen een duurzame stap die bijdraagt aan SDG 11 (Duurzame Steden en Gemeenschappen) en SDG 13 (Klimaatactie).