We hebben ze allemaal: voorkeuren. Feyenoord of Ajax, all inclusive of backpacken, honden of katten. Een slimme ondernemer kent zijn (verschillende) klanten en biedt hen wat ze willen. Zo verkoopt een voetbalwinkel shirtjes van vele clubs, een reisbureau heeft opties voor elke type reiziger en een dierenwinkel is er voor alle huisdieren. 

De beste online ervaring dankzij keuzemogelijkheden

Voor webshops geldt natuurlijk hetzelfde. En aangezien consumenten online heel makkelijk producten kunnen vergelijken, komt er zelfs nog een extra optie bij. Namelijk de manier hoe je een bestelling verstuurt naar je klant. 

Ook bij pakketbezorging hebben mensen verschillende voorkeuren. Denk aan de snelste bezorging, de duurzaamste bezorging of bezorging in de avond, maar ook de keuze tussen bezorging aan huis of bij een afhaalpunt in de buurt. 

De consument op één

Instabox en DeliveryMatch geloven daarom dat zowel consumenten als webshops profiteren van meer verzendopties. De consument krijgt dan namelijk op maat gemaakte service en de webshop kan zich onderscheiden van concurrenten. Bovendien leidt goede pakketbezorging tot een betere klantervaring en een betere klantrelatie.

En we voegen daad bij ons woord: als webshop kun je voortaan gebruikmaken van de koppeling tussen DeliveryMatch en Instabox. Via deze koppeling bied je moeiteloos zowel kluisbezorging als thuisbezorging aan. Uiteraard werkt dit in de checkout tegelijkertijd met andere vervoerders, zodat de consument kan kiezen voor de gewenste bezorgoptie.

Voorbeeld checkout met DeliveryMatch

Ter inspiratie zie je hieronder de checkout van Litchy. Consumenten kunnen bovenaan kiezen tussen bezorging aan huis of bij een afhaalpunt. Bij de afhaalpunten zien zij de opties dicht bij hun adres. Bij de pakketkluis van Instabox staat direct de verwachte bezorgtijd.

koppeling-deliverymatch-voorbeeld-checkout

Profiteer van Instabox en DeliveryMatch

Dankzij de koppeling tussen Instabox en DeliveryMatch voeg je dus eenvoudig zowel kluis- als thuisbezorging toe aan je checkout. Daarnaast profiteer je van…

  • Automatische check op gewicht en afmetingen van producten. Zodat je weet of je pakket in een kluis past. De consument ziet alleen de juiste verzendopties.
  • Pakketkluis selecteren tijdens de checkout. De consument kiest zelf een locatie in de omgeving. In de checkout staat direct hoe laat het pakket aankomt.
  • Uitbreiding multicarrier aanbod voor de beste klantervaring. Zodat je nooit meer een consument uitsluit. Hiermee verhoog je de conversie.
  • Eventuele meerprijs per verzendoptie toevoegen. Als je een (klein) tarief toevoegt, maakt voor jouw webshop het prijsverschil tussen vervoerders niet uit.
  • Automatisch aanmaken van verzendlabels, branded tracking e-mails en statusupdates. Zo versterk je de customer journey.

Documentatie voor eigen koppeling

Weet je al hoe Instabox werkt en wil je jouw verzendopties uitbreiden? Neem dan contact op met DeliveryMatch en vraag naar de koppeling met Instabox. We helpen je dan met een snelle livegang!

Ontdek Instabox