Vanaf 17 juli 2021 start Instabox met Same Day Delivery op zaterdagen. Als consumenten op zaterdagochtend iets bestellen bij aangesloten webshops, dan krijgen ze hun bestelling nog dezelfde avond in huis. Same Day Delivery door Instabox is hierdoor beschikbaar van maandag tot en met zaterdag. 

Aanwinst voor het weekend

Bij Instabox staat de consument en duurzaamheid altijd voorop, dus ook in het weekend. Same Day Delivery op zaterdag is daarom een logische stap. Voor extra flexibiliteit installeert de pakketbezorger de komende jaren 2.000 tot 3.000 pakketkluizen in ons land. Zo kan de consument pakketjes ontvangen waar en wanneer hij dat wil. Instabox heeft daarbij de ambitie alle pakketten eind 2022 CO2-vrij te bezorgen.

CCO Renno Welberg: “Consumenten vragen steeds vaker naar snelle pakketbezorging op zaterdag. Verschillende verzendopties bieden is daarom cruciaal voor de customer journey. Met een extra bezorgdag in de week dragen we daaraan bij. Zo kun je nu letterlijk zaterdagochtend met een croissantje en een eitje je uitgaansoutfit online bestellen en hem die avond nog dragen.”

Same Day Delivery vanaf één pakket

Dankzij het netwerk en de techniek van Instabox is Same Day Delivery op zaterdag beschikbaar vanaf één pakket. Elke webshop kan dus van de nieuwe dienst gebruikmaken, zowel de allergrootste als de kleinste. Voor Same Day Delivery op zaterdag betalen webshops hetzelfde tarief als doordeweeks.

Pakketbezorgers in loondienst

Alle pakketbezorgers bij Instabox zijn in loondienst. Voortaan kunnen zij zelf bepalen of ze in het weekend willen werken. De pakketbezorgers vallen onder de cao Beroepsgoederenvervoer.