Pakketbezorger Instabox en Basic-Fit gaan samenwerken. Hiervoor plaatst Instabox 55 pakketkluizen in Basic-Fit clubs in Nederland, met de intentie om verder op te schalen. Alle leden en buurtbewoners kunnen gebruikmaken van de pakketkluizen. 

Basic-Fit heeft ruime openingstijden, steeds meer Basic-Fit clubs zijn zelfs 24 uur per dag open. Dat maakt de clubs ideaal voor het flexibel ophalen van pakketten. Voortaan hoeven leden en buurtbewoners niet thuis te wachten op hun pakket, maar kunnen zij hun bestelling ook bij een Basic-Fit locatie ophalen wanneer het uitkomt.

“Met deze nieuwe samenwerking met Instabox maken we het voor onze leden en anderen makkelijk om hun pakketjes overal en altijd op te halen. We zijn blij dat we een nieuwe service kunnen bieden aan onze leden op weg naar de sportschool”, vertelt Roel de Best, Product Manager bij Basic-Fit.

“Basic-Fit is verreweg de grootste fitnessketen van Nederland én de clubs van Basic-Fit zitten altijd op centraal gelegen locaties. We zijn dan ook heel trots en blij met deze samenwerking, waarbij we 55 pakketkluizen bij de ingang van Basic-Fit clubs plaatsen. We vergroten het gemak voor consumenten en verkleinen tegelijkertijd onze CO2-uitstoot. Bezorging in pakketkluizen is namelijk efficiënter”, zegt Sam Rohn, General Manager van Instabox Benelux.

Werking van pakketkluizen

Consumenten kunnen tijdens het afrekenen bij hun favoriete webshop kiezen voor bezorging via een pakketkluis. Zij zien dan direct het bezorgtijdstip, maar ze kunnen het pakket bij de pakketkluis ophalen wanneer het hen uitkomt. Hiervoor gebruiken consumenten de unieke toegangscode in hun track en trace-link. De pakketkluis gaat alleen open als een consument de juiste code invoert. Zo hoeven consumenten nooit meer in de rij te staan om een pakket op te halen.