• Instabox heeft nu elf locaties in Nederland
  • Nieuwe distributiecentra spelen een sleutelrol in het uitrollen van het elektrische bezorgnetwerk
  • Naast Alkmaar en Eindhoven opende Instabox in 2021 ook distributiecentra in Arnhem, Rotterdam, Rijen, Zwolle, Wijchen en Amsterdam

Instabox breidt verder uit in Nederland. De pakketbezorger, voorheen Red je Pakketje, opent nieuwe distributiecentra in Alkmaar en Eindhoven. Op beide locaties komen laadpalen en alle gereden routes zijn volledig fossielvrij. Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten trad bij de zoektocht naar een nieuw distributiecentrum op als adviseur.

COO Tijs van Driel: “Het is de missie van Instabox om eind 2022 volledig elektrisch te bezorgen in heel Nederland. Die missie kunnen we alleen halen door de reisafstand tussen webshops, distributiecentra en klanten te verkleinen. Bij deze verduurzaming spelen onze nieuwe distributiecentra in Alkmaar en Eindhoven daarom een sleutelrol.”

Distributiecentrum Eindhoven

Instabox verhuist nabij Eindhoven, zodat de pakketbezorger meer ruimte heeft voor zijn groei. Instabox neemt het nieuwe per direct distributiecentrum in gebruik. Het adres is Tormentil 10, Best. Het distributiecentrum is 8800 m2 groot, met nog eens 9000 m2 aan buitenruimte. Er komen 100 laadpalen en een brandstoftank voor het fossielvrije HVO100.

Distributiecentrum Alkmaar

Alkmaar is voor Instabox een volledig nieuwe locatie, speciaal geselecteerd om overal in Noord-Holland elektrisch te kunnen bezorgen. Het adres is Keesomstraat 1 in Alkmaar. Naast 30 elektrische laadpalen komt ook hier een eigen brandstoftank voor fossielvrij bezorging. Het distributiecentrum heeft een omvang van 1800 m2. Instabox creëert hier 100 groene banen.

Duurzame groei

In 2021 opende Instabox in totaal acht nieuwe distributiecentra. De locaties worden met speciale software zo uitgekozen dat zij maximaal bijdragen aan het bereik van de elektrische bezorgbussen van Instabox. Mede daardoor is Instabox het eerste logistieke bedrijf dat in heel Nederland elektrisch bezorgt.