Als techbedrijf in de logistiek is het logisch dat Instabox constant bouwt aan slimmere software. Daarvoor werken we ook samen met andere bedrijven, waaronder sinds een aantal maanden Google. Na een succesvolle bètatest start Instabox officieel met Google Cloud Fleet Routing – de routesoftware van Google.

Samen opschalen

“Als een van de snelstgroeiende bedrijven in Europa was Instabox op zoek naar een partner die onze snelle schaalvergroting aankan en die ons helpt verder te groeien. Google is daarom een fantastische partner. Met onze input, wensen en ervaringen kan Google de routesoftware doorontwikkelen”, vertelt Arjan van den Bos, Head of IT Benelux bij Instabox. 

Efficiëntere routes

De rekenkracht van Google zorgt niet alleen voor snel uitgestippelde routes, maar ook voor efficiëntere routes. Arjan: “In de logistiek is efficiëntie de heilige graal. Hoe efficiënter we de routes kunnen bepalen, hoe minder kilometers we hoeven te rijden. Dat is goed voor het klimaat en het drukt ook nog eens onze kosten.”

“Daarnaast is er nog een manier waarop de consument profiteert”, vervolgt Arjan. “Doordat we routes beter kunnen plannen, kunnen we ook beter inschatten hoe laat we ergens aankomen. We bezorgen pakketten binnen een tijdvak van maximaal een half uur. Dat is natuurlijk prettig als je thuis blijft voor een bestelling.”