• Kapperskorting, BVA, Verfwinkel en Topdierenshop versturen voortaan pakketten via Instabox
  • Vraag naar fossielvrije pakketbezorging stijgt enorm
  • Instabox groeide in Nederland sinds september met 118 procent

Sinds afgelopen mei is Instabox actief in Nederland, destijds nam het Red je Pakketje over, de marktleider in Same Day Delivery. Sindsdien groeide de pakketbezorger in alle opzichten, met zowel veel nieuwe medewerkers, klanten, distributiecentra en smart pakketkluizen. Alleen al in het afgelopen kwartaal groeide Instabox met 118 procent.

De snelle groei is mede te danken aan het contracteren van een aantal grote webshops, waaronder Kapperskorting, BVA, Verfwinkel en Topdierenshop. In het afgelopen jaar groeide het aantal distributiecentra van vier naar elf. In een jaar groeide het aantal medewerkers bovendien van 600 naar 1500.

“Onze groei in Nederland is echt fantastisch en we zijn ontzettend blij met de stappen die de in Nederland hebben gemaakt. We zijn ook trots op de waardering die we van webshops en consumenten krijgen voor onze aanpak met fossielvrije, snelle en flexibele pakketbezorging. We kijken ernaar uit om dankzij ons nieuwe netwerk van pakketkluizen met meer populaire webshops samen te werken”, zegt David Lundqvist, CCO van Instabox.

Miljoenen voor duurzaamheid

Instabox nam in mei 2021 Red je Pakketje over, de marktleider in Same Day Delivery. Sindsdien investeert het bedrijf miljoenen om zijn duurzame missie te versnellen. De pakketbezorger groeide van vier naar acht distributiecentra om het netwerk van elektrische bezorgbussen te vergroten. Op alle locaties zijn ook opslagtanks voor de fossielvrije HVO100-brandstof geïnstalleerd.