Steeds meer consumenten vragen erom: webshops die duurzaam versturen. Als ondernemer kun je hiervoor aan drie knoppen draaien: rijden op duurzame brandstof, producten duurzaam verpakken en… minder rijden. Dat laatste klinkt gek – goederen moeten nu eenmaal van A naar B – maar het is mogelijk met pakketkluizen.

Het voordeel van pakketkluizen

Pakketkluizen rukken in Nederland op in rap tempo. Zo’n kluis bestaat vaak uit tientallen compartimenten – een soort verzameling van kluizen dus. Een pakketbezorger kan op deze manier op één locatie meerdere pakketten bezorgen. En dat scheelt natuurlijk vele gereden kilometers in de wijk.

We hoeven vast niet uit te leggen dat dat goed is voor het klimaat, het milieu en de luchtkwaliteit. En een extra voordeel: pakketkluizen helpen enorm bij het opvangen van piekvolumes.

Zelf een pakket afhalen

Een kluis is natuurlijk pas veilig als alleen de juiste persoon toegang heeft. Bij bezorging via pakketkluizen krijgen consumenten daarom een sms’je met een unieke code waarmee alleen zij hun eigen kluisdeur kunnen openen. Dankzij de track & trace weten consumenten wanneer hun pakket wordt afgeleverd. Zij kunnen het pakket dan direct meenemen of pas op het moment waarop het hen uitkomt. Zo hoeft de consument niet meer thuis op een pakket te wachten.

Voeg pakketkluizen toe aan je checkout

De topprioriteit van Instabox is het terugdringen van de CO2-uitstoot. We zijn goed op weg – vorig jaar brachten we onze uitstoot terug met maar liefst 90%. Samen met de duurzame voorlopers binnen de e-commerce gaan we met pakketkluizen nog een stap verder.

Voeg jij ook pakketkluizen toe als extra duurzame optie in je checkout? De consument kan dan zelf kiezen tussen thuisbezorging of kluisbezorging. We helpen je graag met de voorbereiding. 

Hulp bij implementatie pakketkluizen