Voor elk bedrijf zijn verkoopcijfers cruciaal. Bol.com heeft daarom belangrijk onderzoek gedaan naar het effect van levertijd op verkoopcijfers. De conclusie van de grootste webwinkel van Nederland is duidelijk: hoe korter de levertijd, hoe meer je verkoopt.

Belangrijkste speerpunt

Online kun je vrijwel alles kopen wat je kunt verzinnen. Waar je vroeger alleen naar de winkels in de buurt ging, is de hele wereld nu binnen een paar klikken bereikbaar. Als webshop moet je jezelf dus van de rest onderscheiden.

Wat consumenten volgens Bol belangrijk vinden, is hoe makkelijk, snel en servicegericht een webshop is. Met als belangrijkste speerpunt: een korte levertijd. Kan een klant bij jou in de late avonduren bestellen en wordt het product alsnog de dag erna geleverd? Dan zal een consument sneller iets kopen. En bij Same Day delivery ligt je service natuurlijk nóg hoger.

Wist je dat

Naast een hogere conversie krijg je met een snelle levering minder retourmeldingen. Met de service van Red je Pakketje snijdt het mes aan twee kanten.

Conversie in cijfers

Kies je als webshop voor ‘vandaag besteld, morgen in huis’? Dan ligt je conversie gemiddeld genomen het hoogst. Bol.com geeft dat aan met een score van 100%. En als je nog dezelfde dag levert, ben je al helemaal aantrekkelijk.

Duurt de levering daarentegen één dag langer? Dan daalt de conversie al met 12 procent ten opzichte van het ideaal. En bij een levering na drie dagen zal je maar liefst 50 procent minder verkopen. Het loont dus enorm om te investeren in een snelle en servicegerichte pakketbezorger.

De snelste leveringen met Red je Pakketje

Red je Pakketje is dé Nederlandse specialist in avondleveringen. Doordat wij laat op de dag bezorgen, kun je als webshop ook nog laat je bestellingen doorgeven. Same Day delivery is bij ons mogelijk tot 15:30 uur en Next Day Evening kan tot en met 23:59 uur. Wil je jouw conversie verhogen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het formulier onderaan deze pagina. We helpen je graag!