Wie e-commerce zegt, zegt gemak. Consumenten bestellen steeds meer online en willen hun nieuwe aanwinsten direct in huis hebben. Slimme webshops spelen hierop in door pakketten steeds sneller te leveren, op zijn minst morgen en vaak nog dezelfde dag. Avondbezorging speelt hierin een belangrijke rol. Lees hier wat de voordelen zijn.

Consumenten zijn vaker thuis

Het belangrijkste voordeel van avondbezorging is simpel: consumenten zijn vaker thuis. Elke online shopper heeft weleens gehad dat een pakket rond 14:00 uur wordt bezorgd, terwijl hij of zij op het werk is. De bezorger komt morgen nog eens terug (op hetzelfde tijdstip) of brengt het pakket later naar een centraal punt in de buurt. Met avondbezorging lukt het vaker om een bestelling persoonlijk te overhandigen aan de consument zelf. Dit heet een hogere first time right.

Hogere conversie met avondbezorging

Je conversie stijgt als je sneller levert. Dat blijkt uit onderzoek van Bol.com, dat via Bol Plaza de data heeft van duizenden Nederlandse webshops. Avondleveringen horen bij een snel netwerk, omdat je de consument meer aflevermomenten aanbiedt. En je kent vast de slogan ‘vandaag besteld, vanavond in huis.’

Niets meenemen van werk

Een deel van de consumenten laat pakketten op het werk bezorgen, omdat ze weten dat ze overdag niet thuis zijn. Dat heeft een aantal nadelen. De eerste is dat je een pakket mee naar huis moet meenemen, wat op de fiets of in het openbaar vervoer niet prettig is. De tweede is dat receptionisten en office managers soms een berg aan pakketten moeten aannemen, die dan de hele dag in de weg staan. En sommige consumenten willen hun bestellingen liever privé aannemen.

Betere service

In de strijd om de online consument kun je jezelf onderscheiden met de beste service. Een zelfgekozen bezorgtijdstip hoort daarbij, dus ook in de avond. En gaat iemand toch de deur uit? Dan is het bij Red je Pakketje mogelijk om het adres te wijzigen terwijl een pakket al onderweg is. Lees verder over het verbeteren van je service.